KAPITEL 6

Wuhan februar 2001

Som i ser, så fik jeg endelig hul på den opbygning af disse sider, som jeg længe har truet med.

De første fem kapitler er mine tidligere breve. Den opmærksomme læser vil finde lidt rettelser hist og her. Der vil  vil ikke blive udbetalt findeløn.

Dette kapitel markerer samtidig, at Kina er gået ind i et nyt år. På trods af at kinesere i dagligdage bruger samme kalender og tidsregning som os, så er det først nu, at de skifter år til slangens år. Mentalt set, er det nu, at man går i gang med et nyt år. Så - for kinesere er denne tid lige så vigtig som vores nytår. Det er inden det nye år, at man får afsluttet udestående forretninger. Og det er nu, man begynder på noget nyt.

Nytåret kommer hvert år ved den første nymåne i vores kalender, så nogen sammenhæng er der. Samtidig markerer det også vinterens afslut-

Der kan også være sne i Wuhan. Motivet er det samme som i Kapitel 3. Dog er der 45 graders temperaturforskel på de to billeder.

ning, og landmændene begynder i marken. Her er stadig køligt, mellem 0 til 10 grader om dagen. Nytårsdag (kinesisk) faldt årets eneste sne. Det forsvandt nu dagen efter.

Siden sidst har jeg været en tur i Shanghai, men det må jeg fortælle om en anden gang.

Det var hvad jeg havde valgt at forstyrre jer med denne gang. 

Til paletten
Til kapitel 1
Til kapitel 2
Til kapitel 3
Til kapitel 4
Til kapitel 5
Til kapitel 6
Til kapitel 7
 

  Printbar version af kapitel

Side1